vaderwens.

Ey iedereen,

ik ben nog een beetje sprakeloos. Eum… ja. Waar moet ik beginnen. Gisteren is Babs nog eens langs geweest… Ze doet al een paar dagen vreemd. Nu weet ik waarom natuurlijk. Oké.. hier gaan we. Hou jullie vast he: ze vroeg me of ik donor wil zijn voor haar kindje. Met ander woorden “vader”. Volgens Dirk is dat allemaal te ver gezocht. Volgens hem zou ik geen enkele verantwoordelijkheid hebben. Maar komaan, dat kindje zien opgroeien en weten dat het eigenlijk ook van u is…  Dat moet toch raar zijn? En wat als die kleine na een tijd wil weten wie zijn vader is?!
Aan de andere kant, wie weet zie ik dat kindje niet zo veel. Ik zit toch heel de tijd op het water binnenkort… Pff.. toch is het niet waar he. Als ik dan te horen krijgen dat Babs mama geworden is. Bij mij gaat die bijklank blijven, denk ik, dat ík dan papa geworden ben. En dat wil ik nu nog niet… Begrijp mij niet verkeerd, ik zou heel blij zijn voor Babs dat ze mama wordt, vooral omdat ze dat echt heel graag wil. Maar waarom vraagt ze dat nu juist aan mij?!

Ik weet het echt niet ze… Super ambetant vind ik het…

Ik weet weer waarover nadenken, straks bij het schuren…

Ciao,

NilsO.

Advertenties

26 reacties

Opgeslagen onder bloggen, nieuw

26 Reacties op “vaderwens.

 1. Ellen

  Ja….dat is niet simpel hè.
  Ik ben helemaal akkoord met wat je zegt: je hebt theoretisch gezien geen verantwoordelijkheden over dat kind, maar toch…telkens als je dat kind zal zien zal je toch onbewust zeggen van ‘dat is mijn kind’. Ik zou er toch maar mee oppassen: het mes snijdt aan twee kanten hè (of hoe zeggen ze dat?). Als je het wel zou doen ben je eigenlijk voor de rest van je leven gebonden aan Babs en dat kind (en het is niet dat je dat kind niet veel zal zien omdat je op zee zit hoor, je moet toch eens terugkomen…). En als je het niet zou doen zal Babs waarschijnlijk wel terleugesteld zijn, al denk ik wel dat ze je daarvoor niet zal laten vallen.

  Eerlijk gezegd…als ik ooit zoiets zo doen dan zou ik toch voor een anonieme donor kiezen. Dan heb je zelf ook niet telekens het idee dat je toch een beetje verantwoording moet afleggen tov de vader van je kind.

  Maar ja, ’t is moeilijk allemaal….

 2. Leentje

  Hey Nils,
  vader worden is een grote stap. Hoe je het ook draaid je zal steeds de papa blijven. Je bent nog jong en je hebt nog zoveel te doen en te ontdekken. Als Babs echt je vriendin is dan begrijpt ze dat je niet kan ingaan op haar vraag. Ga varen, leer de vrouw van je leven kennen en wordt dan papa. Het is maar een kleine raad e!

  Vriendelijke groetjes

 3. balldrick

  eila

  ben helemaal akkoord met jullie, ik heb alle begrip voor mensen die een donor kiezen maar toch is dit niet aan te raden als het een goede vriend van je is, die bijklank zal er dan altijd zijn of je het nu wilt of niet. en ik denk dat het rare situaties zou kunnen opleveren maar ja denk is er is goed over na en beslis dan 😉

  greetz

 4. Aloha

  nee, het lijkt mij inderdaad geen makkelijke beslissing, maar het is toch niet omdat je donor bent dat je daarom ook echt moet optreden als de vader van het kind…
  Ik zou er toch eens goed over nadenken. En het is toch zo vreemd niet dat ze eerder aan iemand zal vragen die ze zelf goed kent dan zomaar een willekeurige vader nemen. Bij jou weet ze dat ze een lieve en zachtaardige donor heeft…

  Heb je nog iets van Emma gehoort?
  ciaooo
  Kim

 5. emilietje

  hey

  het is een moelijk keuze denk er goed over na
  maar ja het is jouwn keuze
  je hebt mss geen verantwoordelijkheden voor het kind maar als je het gaat zien dan ga je denken dit is mijn kind en dus zeg ik nog een denk er goed over na ..

  groetjes emilietje

 6. Feje

  Denk er maar heel goed over na. Zorg dat je op voorhand goed over de voor- en nadelen hebt gedacht! En doe het zeker niet om Babs een plezier te doen, maar maak een keuze waar jij je goed bij zal voelen, zowel nu als later!

 7. Koele Kikker

  heeej

  Als ik in jouw plaats was zou ik het wel doen! Het is eigenlijk een perfecte kans. Want als je vaak op zee zit heb je geen tijd om voor kinderen te zorgen en zal je er misschien nooit ééntje hebben.
  Babs zou echt een goede mama zijn!

  Vele groetjes

 8. Ellen

  Neem eens een blad papier en zet alle pro’s en alle contra’s op een rijtje.

  Zo heb ik dat ook met mijn studiekeuze gedaan in het 6e middelbaar en heb er na 4 jaar (en dus bijna afgestudeerd zijnde) nog steeds geen spijt van.

 9. lapetitefolle

  ik sluit mij aan bij die koele kikker. wie weet voel je het binnen 10 jaar plots knagen dat je nooit aan kinderen begonnen bent, en voel je dan dat het te laat is. he tis je eigen beslissing, maar als je er te lang over nadenkt word je stapelgek =)
  ik zou zeggen, ga ervoor! je hebt trouwens altijd veel aan babs gehad…

  groet

 10. zoetke,

  Babs is niet onredelijk, ofwel beginde samen iets en maakte kindjes.
  Ofwel zijde potverdekke donor, en denkte goed na wat ge dan ook wilt en babbelde eerst veel met babs erover, kweet zeker dat jullie dat als vrienden ook zouden kunnen een kindje opvoeden en ge ziet er mij gene uit om te zeggen het laat me dan koud dus…
  ofwel zijde gene donor en legde uit aan haar waarom ni

  Groetjes Marit

 11. hej
  mischien is het niet zo een slecht gedacht donor te zijn .maar ik zou er eens goed over na denken . wrm babs jouw kiest als donor is waarschijnlijk omdat ze er zeker wil van zijn dat ze een knap en lief kindje krijgt 😉 :p als je een anonieme donor neemt weet je niet op voorhand hoe je kindje zal zijn . en als het kindje zijn vader wil kennen dan begint de mizerie want meestal willen ze annoniem blijven .
  grtz charlotje x

 12. vincent

  waarom aan jou?

  ‘als ge op iemand al zo lang verliefd zijt en die merkt da nie… grrr’ (babs zei het)

  wel, je bent superschattig, dus dat is wel een reden. maar de lach van een kind geeft je het gevoel dat je leeft. ok, het is een grote stap, maar babs zou het graag willen hoor.

  xxxx vinent

 13. vincent0

  hello everyweone,

  bedankt nils, voor je leuke reactie.
  ja, mijn verjaardag wa super en de 2 dagen erna ook.

  liev groeten van vincent

 14. Anneke

  Hoi Nils

  Denk ook eens aan hoe zij zich voelt, wat voor een angst er door haar heen ging, met welke pro en contra’s ze heeft geworsteld. Ik zou het al fantastisch vinden dat ze erover durft praten.
  Waarom jij? Wel je zal er voor haar waarschijnlijk als een fijne papa uitzien. Ik spreek me tegen, je bent een fijne persoon en ze zou er ook zo eentje willen… (Ik hoop dat ik me niet verkeerd uidruk :s)
  Volgens mij heb je geen enkele verplichting tov dat kind. Je moet dat allemaal wel schriftelijk laten opmaken… Het kind zien opgroeien? Vind ik vreemd aangezien je zovaak praat over je wereldreis.
  Ik zou het eerder bekijken als een vriendendienst. Bedenk maar eens hoe gelukkig je haar kunt maken.

 15. Babs voelt duidelijk meer voor jou dan alleen vriendschap en daarom denk ik dat het niet zo een goed idee is mocht jij “papa” worden van haar kind.

  Ze zegt wel dat ze BOM wil worden, maar ik denk dat ze eigenlijk in haar binnenste nog altijd hoopt dat jij uiteindelijk voor haar hetzelfde gaat voelen als zij voor jou.

  In ieder geval, veel met elkaar praten en er zelf heel goed over nadenken. Misschien moet je in plaats van Dirk het nog eens aan een paar andere mensen vragen, misschien iemand die er helemaal buiten staat…

 16. Ik zou het niet doen. Je mag hier nog staan roepen dat jij geen verantwoordelijk bent en dat jij de ‘vader’ niet bent, … Maar je houdt altijd toch ghet gevoel dat het ook jouw kindje is.
  Daarom ga jij je er ook extra verntwoordelijk voor voelen en zal Babs het volgens mij niet appreciëren als jij een keer weigert als ze vraagt dat haar kindje om de een of andere reden eens bij jou mag komen slapen en als jij toevallig niet kan… Dan gaat ze volgens mij ook zeggen; “Hij is tenslotte wel de vader.”

  Ja, je zal er Babs gelukkiger mee maken, maar jezelf … ? En het kind… ?

  Je moet het natuurlijk zelf weten, maar ik zou het niet doen (als ik een man was 🙂 )

  X

 17. Linnie

  Ik vind dit ook geen goed idee hoor. Het is inderdaad zo dat Babs een boontje voor jou heeft. En zoals al eerder werd gezegd, is dit geen goeie basis voor haar om jou als donor te kiezen. Maar ja, blinde verliefdheid he. En omdat je haar zo goed kent, zal je inderdaad altijd wel een beetje verantwoordelijk zijn voor “jullie” kindje.
  Ik denk trouwens dat het ook in Babs belang beter zou zijn om een donor te kiezen die ze niet kent, bvb bij zo’n bank, je weet wel. Want zo iemand nemen die je goed kent, kweet niet hoor. Als jij dan ook ooit iemand leert kennen en met dat meisje dan ook echt kindjes krijgt. Dat moet dan echt pijnlijk zijn voor Babs.
  Groetjes!

 18. Ellen

  Nog een tip: Lees Emma’s blog nog eens voor je een beslissing neemt….

 19. Angeldust

  Pieppp
  1 goede raad:
  Klik en lees!
  http://emmajacobs.wordpress.com/2007/05/03/donor/

  ciaooo
  Kim

 20. Folie

  Hey,

  ik ben wat kritisch ivm Emma en Nils. Wie zegt dat het iets wordt tussen Emma en Nils, wie weet kunnen ze als koppel helemaal niet zo goed opschieten. Nils heeft Emma wel graag en omgekeerd, maar Emma’s ambities gaan uit naar heel andere zaken dan die van Nils vind ik. Emma wil het maken op gebied van carrière, Nils niet.. enzovoort, wat denken jullie?

 21. Leentje

  Hey Folie
  ik denk juist van wel. Die 2 personen hebben heel veel gemeen en tegelijkertijd vullen ze elkaar goed aan. Er is aantrekkingskracht langs beide zijden.

 22. Love Jou

  hai,

  weet je nu al wa je ga kiezn?
  kzou voor donor speeln.
  dan krijgt ze zeker een knap ventje of dochtertje.
  aja , alsde gij de vader zijn ,
  zalt mischien die gen meekrijgn.
  tis topen é.

  Iedereen is stapel van je!
  zelf min vriendinnen .
  Zelf min vriendinnen.

 23. hej Nilsje,
  je vraag waarom ze het aan jou vraagt?…
  1 omdat elke kindje dat van jou komt een prachtkindje zal worden!
  2 ze ziet je graag!
  3 omdat je dan toch iets nalaat op je lange lange reis?…
  gewoon omdat jij rocked!
  snapie????
  dikke kusjes!

 24. @ Folie

  Het ene sluit het andere toch niet uit.
  Het is toch niet omdat de ene wil carriere maken, dat de andere dat ook moet van plan zijn.
  Het is juist tof als je niet alletwee altijd hetzelfde doet.
  Tegenpolen…

 25. sanne

  hey folie,

  goed dat je kritisch bent daarover. maar ik zou het ook wel leuk vinden. Of die bij elkaar passen… kweetniet. maar we leven toch vooral met emma mee in het programma en met haar verliefdheid, dus dan hoop ik toch dat het iets mag worden met haar en nils. Maar zoals Liefje zegt: je moét toch niet beiden hetzelfde te doen? Dat kan idd aanvullend zijn: emma houdt nils met zijn twee voeten op de grond, en nils zorgt dat emma zich niet verliest in haar ambities en haar werk en studies…
  Voor de rest hebben ze ook heel wat gemeen: ze zijn alletwee mensen met een heel goed en puur hart, die het heel goed voor hebben met mensen, die wat naief zijn en een beetje verlegen. Emma begint meer haar op haar tanden te krijgen en nils ziet (soms veel te veel) keihard het goede in de mensen… Dat is toch een mooie combinatie?

 26. tilly

  Hallo Nils,

  Ik van mijn kant hoop dat Emma bij Steve blijft. Ik vind dat jij heel wat van jezelf vindt en de bewijzen daarvan heeeeeel ver te zoeken zijn. Je beweert het beste voor Emma te willen en tegelijkertijd heb je haar herhaaldelijk aangehaald en weer laten vallen. Dat is pas cru, veel erger dan wat Steve doet. Hij neemt tenminste een risico in de liefde terwijl jij onder het mom van de ware te zoeken, heel veel meisjes onderweg beledigt. Vertrek alsjeblief met je boot en stop met erover te zagen.
  Ik zelf hoop ten stelligste dat Emma zich niet laat vangen door jouw gespeelde verlegenheid en bekommernis om anderen (zie het koudweg inpakken van job van Babs).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s